• Allen & Overy, Bishops Square, London, UK - Data Centre

    Bishops Square Reception Full View 750

    Allen & Overy’s European HQ, included an on-site data centre and two substantial comms rooms, to provide dual redundant IT distribution throughout the building. The data centre incorporated a hot aisle/cold aisle cabinet strategy with local close control A/C units and dual redundant scaleable UPS and power distribution units located either end of the cabinet rows.

    The building was designed with two diverse HV electrical supplies, linked via a resilient HV distribution network. Further enhancements to the infrastructure included a standby generator system capable of supporting the Data Centre/comms rooms and providing 100% support to the fee earner floors. A dual redundant scaleable UPS system was installed to provide maximum flexibility and further enhancement to the infrastructure resilience.

    Cooling was provided via two energy efficient water cooled systems, optimising energy demand whilst offering a very high level of resilience, enabling each Data Centre/comms room to be served on a 2N basis from independent air conditioning systems and achieving a Tier 3 site infrastructure classification.

    CLIENT: Allen & Overy
    ARCHITECT: Pringle Brandon